Thorbeckehuis

28 juni 2017

Burgy levert vakmanschap bij de restauratie van het Thorbeckehuis in Leiden (ontwerp Ronald Knappers).

De oplevering van het Rijksmonument is voor de bouwvak. 

Postbus vervalt

28 juni 2017

Per 1 juli aanstaande vervalt ons postbusnummer.
U kunt u post versturen naar ons huisadres: Noordeinde 2e, 2311 CD Leiden.

 

Villa Meijendel Wassenaar

22 mei 2017

Mooie publicatie Villa Meijendel in Wassenaar in het Houtblad van mei 2017. houtblad.nl/Projecten/Villa_Meijendel

Door de gevel van gebrand hout en de houtconstructie in het interieur heeft het ontwerp de aandacht getrokken van de redacteur.

Citaat: Gelaagdheid en ruimtelijkheid. Dat zijn misschien wel de kernbegrippen van dit bouwwerk. Naast het adagium van opgaan in de natuur. Door te knippen en te kneden heeft architect Knappers een schil gerealiseerd die het binnen-buitengevoel optimaliseert, terwijl de bewoners zich altijd geborgen weten. Veilig in ‘t verkoolde woud. Magisch naturalisme in Wassenaar. Of, zoals de opdrachtgever het nuchter formuleert: ‘Het is heel goed gelukt ons te laten wegvallen tegen de achtergrond.’

 

Woningbouw Katwijk

05 mei 2017

Wij zijn geselecteerd voor duurzame sociale woningbouw in een herstructureringswijk in Katwijk. Inmiddels zijn wij gestart met het voorlopig ontwerp van het appartementengebouw. Opdrachtgever is woningcorporatie Dunavie.

Clinckhoeff weer van start

19 april 2017

Na 2,5 jaar stilstand gaat ons project Clinckhoeff weer van start en pakken we de draad vanaf de bouwvergunning weer op.
Het betreft het uitbreiden/transformeren van het bestaande winkelcentrum en het maken van een parkeergarage en appartementen.

Ronald Knappers in de week van Leiden

19 april 2017

Afgelopen zondag 16 april was Ronald Knappers te gast in het radioprogramma de week van Leiden (Sleutelstad 93.7fm). In dit programma staat de gast centraal en gaat het over beroep, vrije tijd en over (de activiteiten) in de stad. Gespreksonderwerpen waren onder andere de Meelfabriek, parkeergarage Garenmarkt, Naturalis en villa Meijendel.

Eerste paal De Verleyding

10 april 2017

Op 5 april j.l. is de eerste paal van 'De Verleyding' geslagen door wethouder Laudy.
De bouw is in maart gestart. In het gebouw komen 112 huurappartementen voor werkende jongeren tussen de 18 en 35 jaar. De woningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens en hebben een oppervlakte van circa 30 m2 (1-kamerappartement) en 45 m2 (2-kamerappartement). 

BNA Beste Gebouw 2017

27 maart 2017

Ons project Villa Meijendel in Wassenaar is een van de 21 geselecteerde projecten (van in totaal 113 inzendingen) die de vakjury heeft bezocht om te komen tot 9 nominaties voor BNA Beste Gebouw van het jaar 2017. We vinden het uiteraard jammer dat we niet tot de laatste ronde zijn doorgedrongen, maar feliciteren onze collega’s die dit wel hebben bereikt. De winnaar wordt op 19 mei bekendgemaakt.