Tsjechische publicatie Villa Meijendel

07 augustus 2017

De Verleyding

05 juli 2017

De bouw van de Verleyding vordert gestaag. Al vanaf de 5e verdieping is er een prachtig uitzicht over de binnenstad van Leiden. Nog 6 bouwlagen te gaan!

Thorbeckehuis

28 juni 2017

Burgy levert vakmanschap bij de restauratie van het Thorbeckehuis in Leiden (ontwerp Ronald Knappers).

De oplevering van het Rijksmonument is voor de bouwvak. 

Postbus vervalt

28 juni 2017

Per 1 juli aanstaande vervalt ons postbusnummer.
U kunt u post versturen naar ons huisadres: Noordeinde 2e, 2311 CD Leiden.

 

Villa Meijendel Wassenaar

22 mei 2017

Mooie publicatie Villa Meijendel in Wassenaar in het Houtblad van mei 2017. houtblad.nl/Projecten/Villa_Meijendel

Door de gevel van gebrand hout en de houtconstructie in het interieur heeft het ontwerp de aandacht getrokken van de redacteur.

Citaat: Gelaagdheid en ruimtelijkheid. Dat zijn misschien wel de kernbegrippen van dit bouwwerk. Naast het adagium van opgaan in de natuur. Door te knippen en te kneden heeft architect Knappers een schil gerealiseerd die het binnen-buitengevoel optimaliseert, terwijl de bewoners zich altijd geborgen weten. Veilig in ‘t verkoolde woud. Magisch naturalisme in Wassenaar. Of, zoals de opdrachtgever het nuchter formuleert: ‘Het is heel goed gelukt ons te laten wegvallen tegen de achtergrond.’

 

Woningbouw Katwijk

05 mei 2017

Wij zijn geselecteerd voor duurzame sociale woningbouw in een herstructureringswijk in Katwijk. Inmiddels zijn wij gestart met het voorlopig ontwerp van het appartementengebouw. Opdrachtgever is woningcorporatie Dunavie.

Clinckhoeff weer van start

19 april 2017

Na 2,5 jaar stilstand gaat ons project Clinckhoeff weer van start en pakken we de draad vanaf de bouwvergunning weer op.
Het betreft het uitbreiden/transformeren van het bestaande winkelcentrum en het maken van een parkeergarage en appartementen.

Ronald Knappers in de week van Leiden

19 april 2017

Afgelopen zondag 16 april was Ronald Knappers te gast in het radioprogramma de week van Leiden (Sleutelstad 93.7fm). In dit programma staat de gast centraal en gaat het over beroep, vrije tijd en over (de activiteiten) in de stad. Gespreksonderwerpen waren onder andere de Meelfabriek, parkeergarage Garenmarkt, Naturalis en villa Meijendel.